AMSTERDAM - Jan Smit had het erg moeilijk toen hij de beelden van zijn ex Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder op televisie zag. In Flair zegt zijn goede vriend Jan Dulles van de Volendamse band 3Js dat Smit er "keihard" om gehuild heeft.

"Ik was erbij toen hij die beelden voor het eerst zag", zegt de 34-jarige Dulles in een interview met het tijdschrift.

De zanger zat met Smit en Nick en Simon in de artiestenfoyer toen de beelden van een zoenende Yolanthe en Wesley langskwamen. Smit was al gewaarschuwd dat hij die avond niet naar Shownieuws moest kijken, maar van dat advies had hij zich niets aangetrokken.

Vernederend

"Ik heb gedurende het item alleen maar op Jan gelet en voelde tot in m’n tenen: dit kan gewoon niet. Dat Jan zoiets moest zien op televisie vond ik heel vernederend."

Volgens Dulles probeerde Smit er heel laconiek over te doen. "Maar toen wij na de pauze weer het podium opmoesten, heeft hij keihard gehuild”, zegt Dulles in Flair.

Rouwig

Omdat Dulles elf jaar ouder is dan zijn goede vriend, had hij sterk het gevoel dat hij het voor hem moest opnemen. Voor de camera van Shownieuws zei Dulles dan ook dat hij dacht dat niemand rouwig zou zijn om de breuk.

"Ik heb die relatie meegemaakt vanaf het begin tot aan het eind en vond al snel dat het niet goed zat. Niet omdat zij vreemdging, maar omdat Jan niet meer die oude gezellige vrolijke jongen was. Hij werd heel erg in beslag genomen door die relatie."

Volgens Dulles valt Smit ook niets te verwijten. "Alles heeft hij voor Yolanthe gedaan."

Positief

De 3Js zanger vindt dat Smit goed met de situatie is omgegaan. "Ik heb Jan niet hoeven opvrolijken, hij is veel positiever dan ik. Jan heeft bij alles zoiets van: 'Ach, dat lost zichzelf wel op.'"

Onlangs werd bekend dat ook Smit weer gelukkig is in de liefde. De 23-jarige zanger heeft momenteel een relatie met de Volendamse Liza (28).