AMSTERDAM - Dat de broertjes Gallagher niet echt een vredelievende relatie met elkaar hebben is algemeen bekend. Ditmaal is een ruzie dusdanig uit de hand gelopen dat de twee broers niet meer met elkaar praten.

Dit zegt Liam tegen het Britse muziektijdschrift NME. "We hebben elkaar niets te melden op dit moment", legt de 36-jarige Liam uit.

"Hij mag mij niet en ik mag hem niet." De broers hebben volgens zanger Liam ruzie gehad op een vliegveld, waarna Noel begon te huilen.

"Dat was het. Sindsdien reizen we niet meer samen." Oasis zit nog midden in een wereldtour na het verschijnen van de plaat 'Dig out your soul'.

Soloplaat

Over de toekomst van de band, die scoorde met nummers als 'Wonderwall', is Liam onzeker. "Het liefst wil ik na een halfjaartje pauze weer de studio induiken met Oasis."

De 42-jarige Noel heeft echter al maanden geleden aangegeven graag een soloplaat te maken. "Misschien moet hij maar een soloplaat maken, ik weet het niet", zegt Liam.

Mager stemgeluid

Ondanks de vele ruzies en weinige woorden houdt Liam zijn oudere broer niet tegen als hij in zijn eentje de studio in wil duiken. "Als hij gelukkig wordt van een soloplaat, moet hij er maar een maken."

In 2007 stond Noel al een aantal keer zonder zijn broer op de planken. Destijds bekvechtten de twee over Liams stemgeluid dat Noel te mager vond.

Problemen

Noel en Liam Gallagher vormen sinds 1991 de basis van rockband Oasis. De broers hebben regelmatig ruzie, zo beweerde Noel enkele jaren geleden dat Liam grote psychische problemen heeft.

Daardoor zou het bijna onmogelijk zijn om met de zanger om te gaan. Ondanks de slechte onderlinge band duiken de broers toch elke keer met succes terug de studio in.

Hun laatste plaat 'Dig out your soul', die in oktober verscheen, werd goed ontvangen en bereikte in Groot-Brittannië de top van de albumlijsten.