AMSTERDAM - Een bodyguard van Jay-Z en Beyoncé is aangeklaagd wegens vernieling en mishandeling. De lijfwacht gooide een statief in het water na een ruzie met een cameraman. De politie probeert de bodyguard op te sporen, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

De ruzie vond dinsdagavond plaats in Kroatië. Jay-Z nam vrouwlief Beyoncé mee naar een chique restaurant voor een intiem dinertje, maar de lokale media en paparazzi kregen al snel hoogte van het onderonsje.

Toen de rapper en de zangeres het restaurant verlieten, werden ze gevolgd door de cameraploegen en fotografen. Dat schoot de bodyguard in het verkeerde keelgat, waarna er een ruzie ontstond.

Boot

In een filmpje dat al snel op internet opdook is te zien dat er over en weer geduwd en getrokken wordt. Als Jay-Z, Beyoncé en hun gevolg in een boot stappen, gooit een cameraman zijn statief naar de bodyguard.

Die is zo kwaad dat hij het ding oppakt en de Adriatische Zee inslingert. Dan wordt het ook Jay-Z te veel: terwijl de boot vertrekt, steekt hij samen met zijn lijfwacht een middelvinger op naar de pers.

Vernielen

Na het incident is de paparazzo naar de politie gestapt. De bodyguard wordt beschuldigd van het vernielen van persoonlijk bezit en mishandeling, meldt TMZ op basis van Kroatische politiebronnen.