AMSTERDAM - Kourtney Kardashian heeft een abortus overwogen. Dat zegt ze in een interview met het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik heb er zeker lang en veel over nagedacht of ik de baby wilde houden en ik bedoel geen adoptie."

De Amerikaanse realityster maakte vorige week bekend zwanger te zijn. De zwangerschap was niet gepland.

Aanvankelijk wilde de ster niet zeggen wie de vader is, maar later biechtte ze op dat haar ex-vriendje Scott Disick, die nu weer haar partner is, haar zwanger heeft gemaakt.

De 30-jarige Kourtney, onder meer bekend van de realityserie 'Keeping up with the Kardashians', zegt dat Disick hoe dan ook achter haar stond.

"Hij zei: ik wil graag dat je het houdt, maar ik sta achter je, welke beslissing je ook neemt."

Dokter

Kardashian vertelt huilend aan de telefoon te hebben gehangen met haar beste vriendin. Die adviseerde haar de dokter te bellen om informatie te vragen. Ook op internet heeft ze gezocht naar haar mogelijkheden.

"Ik las al die verhalen over hoeveel mensen getraumatiseerd zijn na afloop." Daarop realiseerde ze zich dat een abortus geen optie was voor haar, zegt ze.

"Ik zat daar, huilend en ik dacht: dat kan ik niet. En ik voelde dat dit voorbestemd was. God doet dingen om een bepaalde reden en ik had het gevoel dat dit het juiste was voor mij."

Egoïstisch

Ook had ze geen reden om de baby niet gezond en wel ter wereld te laten komen, vertelt ze. "Voor mij waren alle redenen om de baby niet te houden zo egoïstisch. Ik ben niet verkracht. Ik ben geen 16. Ik ben 30 jaar.

Ik verdien zelf mijn geld, ik kan mezelf onderhouden, ik kan mij het krijgen van een baby veroorloven. Ik heb een relatie met iemand van wie ik houd en we zijn al een tijdje samen."