AMSTERDAM - Musicalster Jelka van Houten moet er behoorlijk aan wennen om weer aan het werk te gaan.

In maart beviel ze van haar zoon Walt, deze week wachtte het werk weer met de repetities van de nieuwe musical 'Dromen…zijn bedrog'.

De 30-jarige Jelka, die vooral bekend werd van de musicals 'Hair' en 'Turks fruit', gaat met frisse tegenzin weer aan de slag.

Koekjes bakken

"Als je net een kind hebt, wil je het liefst een paar jaar thuis zitten en de hele dag koekjes bakken", zegt ze tegen Novum Nieuws.

Gelukkig krijgt ze steun van collega Chantal Janzen en kunnen de twee kersverse moeders samen zwijmelen over hun pasgeboren telg. "Om de zoveel tijd peilen we even of we het wel volhouden zonder ons kind."

Leukste tante van de wereld

Jelka vindt het moederschap het mooiste wat er is. "Als je twijfelt, gooi dan alles overboord", zegt ze.

Carice van Houten heeft zich volgens haar jongere zus ontpopt tot een heel leuke tante. "Mijn kind heeft de twee leukste tantes van de wereld", jubelt Jelka.

Zwartboek

De ster uit de film 'Zwartboek' komt ondanks haar drukke schema vaak op bezoek. Af en toe stuurt de betrokken Carice ook dwingende sms-berichten naar haar zus waarin bijvoorbeeld staat: 'Meer foto's, closer, nu!'.

De musical 'Dromen… zijn bedrog', waarin Nederlandse popmuziek centraal staat, gaat op 18 oktober in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De regie is in handen van acteur Frank Lammers.