AMSTERDAM - Susan Visser heeft twee loodzware jaren achter de rug. Haar man, acteur Roef Ragas, overleed in 2007 aan een hartstilstand en zijn dood is het meest hartverscheurende wat de Gooische Vrouwen-actrice ooit heeft meegemaakt, zegt ze in LINDA.

"Ik zit af en toe helemaal op de bodem", bekent Visser in het tijdschrift. De pijn was soms zelfs zo groot dat ze het liefst even niet wilde bestaan.

"Dat comazuipen me ineens heel aantrekkelijk leek. Ik heb het niet gedaan omdat ik maar al te goed weet dat je je daarna nog slechter voelt. Ik laat de golf gewoon komen. En als je dat doet, voel je dat het ook weer wegebt."

Boos

Ook boosheid is een bekende fase van rouw, en uiteraard moest Visser daar ook doorheen. "Ik ben heel boos geweest. Ook op Roef. Een beetje dood neervallen. Ben je nou helemaal gek geworden? Ik voelde me ook enorm in de steek gelaten."

Toch is de actrice weer in staat om iets van levenslust te voelen. "Ik vind dat ik Roef eer door er iets moois van te maken met de kinderen. Ik blijk in staat de hele toko min of meer in mijn eentje te runnen. Het gaat harstikke goed. We hebben het op-en-top gezellig, het is absoluut geen sneue bende bij ons in huis."

Sneu vrouwtje

En dat is belangrijk voor Visser, want een "sneu vrouwtje" wil ze absoluut niet worden. "No way dat ik het bijltje erbij neergooi", zo zegt ze.

Momenteel heeft de actrice absoluut nog geen behoefte aan een nieuwe relatie. "Ik ben er niet mee bezig en ik ben er niet naar op zoek." Visser is zich er wel van bewust dat het toch zomaar kan gebeuren. "Maar ik kan me er nu niets bij voorstellen."

Films

Ragas overleed in augustus 2007 aan een hartstilstand. Hij was bekend van de tv-serie Grijpstra & De Gier. De broer van zanger Bastiaan Ragas speelde verder in diverse theaterproducties en films als De Zwarte Meteoor, Pietje Bell en Pietje Bell II en de internationale film Breaking The Waves van Lars von Trier.

De LINDA met het interview met Susan Visser ligt vanaf woensdag in de winkels.

Susan Visser ging door diep dal