AMSTERDAM - Johnny Depp mag dan al bijna twintig jaar een gevierd Hollywoodacteur zijn, de 46-jarige filmster kan nog steeds moeilijk wennen aan de gekte die daarbij hoort, zegt hij deze week in tijdschrift JFK.

Om de vele vrouwelijke fans zoveel mogelijk te ontlopen gaat Depp daarom nooit ergens naartoe. "Ik gedraag me echt al een beetje als een oude man. Het zou mij niet verbazen als ik binnenkort ook nog eens ga beginnen met golfen", aldus de acteur in het tijdschrift.

Hij vindt het dan ook lastig om al die toestanden te begrijpen. "Ik kan eigenlijk niet over mezelf nadenken in termen als 'beroemd', maar ik snap waar het over gaat en ik waardeer het. Het minste wat ik kan doen is even op de foto gaan en een handtekening uitdelen. Maar een mens kan maar een bepaalde hoeveelheid aandacht aan."

Roem

Hoewel Depp soms moeite heeft met de roem begrijpt hij dat het bij het vak hoort. De acteur is zeer gelukkig met zijn beroep, zo benadrukt hij. "Ik ben blij dat ik nog zo lang meeloop."

Depp is samen met zangeres Vanessa Paradis en heeft twee kinderen, Lily-Rose (10) en Jack (7). Hij is bekend van films als What's Eating Gilbert Grape, Pirates of the Carribbean en Finding Neverland.