AMSTERDAM - Het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes wordt ambassadeur van dance4life. "Ik geloof erin dat jongeren de wereld kunnen veranderen", zegt Kroes.

Dat heeft de organisatie die jongeren probeert te inspireren in actie te komen tegen verspreiding van hiv en aids terug te dringen bekendgemaakt. Het ambassadeurschap van de 24-jarige Friezin start volgende week officieel met een bezoek van de schone aan Tanzania.

Hier bezoekt zij een school die deelneemt aan een scholenproject van dance4life. Ze volgt er een optreden van het tourteam van dance4life en doet mee aan een zogenoemde lifeskills les, waarbij jongeren informatie opdoen over hoe ze zich tegen hiv en aids kunnen beschermen.

Platteland

Verder bezoekt het internationale model een project op het platteland dat zich richt op aidswezen en kwetsbare kinderen.

De Friezin zette zich het afgelopen jaar al eerder in voor dance4life bij het Oranjebal in Londen. Daar werd een lunch met Doutzen geveild ten behoeve van de organisatie.

Ook bezocht het model eerder een project van dance4life in Rusland, waar zij op dat moment was voor de opening van de Fashion Week Moscow.