AMSTERDAM - Raemon Sluiter is alweer zo'n twee jaar samen met de voormalige hockeyster Fatima Moreiro de Melo, maar de vonken springen er niet vanaf in bed. "Ik ben niet zo seksueel aangelegd", bekent de Rotterdamse tennisser deze week in tijdschrift JFK.

"Ik kan me voorstellen dat mensen zich daar met een vriendin als Fatima weinig bij voor kunnen stellen, maar dat was vroeger al zo", zegt Sluiter in het tijdschrift.

"Natuurlijk was ik geïnteresseerd in seks, maar als ik dat vergeleek met mijn vriendjes, viel het wel mee."

Fatima

Sluiter is blij dat zijn huidige vriendin weet wat het is om voor de sport te leven. "Fatima begrijpt me, omdat we een zelfde soort verleden hebben. Als we bijvoorbeeld hebben afgesproken om 's avonds naar de film te gaan, maar ik kom kapot thuis van een training, zegt zij al uit zichzelf dat we lekker thuis blijven. Ik hoef niets uit te leggen. Dat was daarvoor toch anders."

De tennisser vindt het bovendien leuk dat ze zo'n interesse in sport heeft. "Zij kijkt net als ik graag naar voetbal. Een vrouw die van voetbal houdt, da's toch fantastisch! Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt."

Verloofde

Sluiter en Moreira de Melo zijn sinds de zomer van 2007 samen. De ex-hockeyster zette haar verloofde Rob Short voor hem aan de kant.
Sluiter vond het moeilijk dat die kwestie zo breed werd uitgemeten in de pers. "Er werd slecht over haar gesproken en dat deed me wel iets. Want dan gaat het over iemand waar je van houdt."