AMSTERDAM - De lijfarts van Michael Jackson laat voor het eerst in lange tijd van zich horen. In een video spreekt dokter Conrad Murray voor het eerst in het openbaar na het overlijden van Jackson.

De video is te zien op entertainmentwebsite TMZ. Momenteel wordt onderzocht of Murray schuldig is aan doodslag. In de korte videoboodschap bedankt Conrad Murray de mensen die achter hem zijn blijven staan.

De arts ligt de laatste tijd behoorlijk onder vuur. Ook vertelt Murray dat hij de waarheid spreekt en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat dit ook uit het onderzoek komt. De dokter was aanwezig op de dag dat Michael Jackson overleed en heeft hem verschillende medicijnen toegediend.

Bang

De lijfarts liet weten bang te zijn om de telefoon op te nemen of zijn e-mail te gebruiken. Naar verluidt wordt Murray met de dood bedreigd en heeft hij een bodyguard ingehuurd.

Michael Jackson stierf op 25 juni op 50-jarige leeftijd. De King of Pop kreeg een hartaanval in zijn woning, waarna een hartstilstand volgde.

Doodsoorzaak

Ambulancebroeders en ziekenhuispersoneel slaagden er niet in Jacksons hart weer op gang te krijgen. De officiële doodsoorzaak van de zanger is nog niet bekendgemaakt.