AMSTERDAM - Niet iedereen kan de presentatiekunsten van Margriet van der Linden in Zomergasten waarderen. Zondagavond was Carice van Houten te gast in het VPRO-programma, maar volgens verschillende critici kwam het gesprek niet goed op gang.

Journaliste Hanneke Groenteman heeft geen goed woord over voor de hoofdredactrice van Opzij.

"De mooie avond sloeg dood als een slecht getapt glas bier", schrijft ze op haar weblog aan Carice. "Dat kwam niet door jou, dat kwam voor honderd procent door de totaal humorloze, formele, oninteressante en onbekwame manier waarom Margriet van der Linden je door de avond loodste."

Sprankelen

Groenteman vervolgt: "Elke mogelijkheid om jou te laten sprankelen, elke kans om jouw persoonlijkheid te laten zien, elk glimpje emotie sloeg ze dood door slecht interviewen. Er werd nauwelijks gelachen, al jouw voorzetten werden niet 'ingekopt', we bleven met meer vragen zitten dan er antwoorden gegeven waren."

Ook NU-columnist Bert Brussen was maandagochtend kritisch over zowel Van der Linden als Van Houten. Carice van Houten was vooral druk met het acteren dat ze zichzelf is, terwijl Van der Linden met haar vragen meer bezig leek te zijn met een psychoanalytische sessie, aldus de columnist.

In de Volkskrant liet Jean-Pierre Geelen zich dinsdag in vergelijkbare bewoordingen uit.

Zomergasten werd desondanks goed bekeken. Maar liefst 573 duizend kijkers zagen de uitzending met de 32-jarige Carice.

In het programma onthulde de succesvolle actrice dat ze weer vrijgezel is. Ze had drie jaar lang een relatie met de Duitse acteur Sebastian Koch.