SCHELLE - Een theatershow en filmopnames rond kinderheld Mega Mindy zijn uitgesteld. Hoofdrolspeelster Free Souffriau is zwanger geraakt. De superheld past door haar bolle buikje niet meer in haar strakke pakje, aldus een woordvoerster dinsdag.

Mega Mindy is een blonde politievrouw in Vlaanderen. In noodgevallen verandert ze in een rood-geel geklede en gemaskerde superheld, dankzij een uitvinding van haar opa.

Mega Mindy is bedacht door het Vlaamse bedrijf voor kinderamusement Studio100. De eerste film 'Het geheim van Mega Mindy' is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Vorige week is de 200.000ste bezoeker verwelkomd. ''Dit ondanks het zonnige zomerweer'', aldus een voorlichter van filmbedrijf Independent. De film bracht hier al 1,3 miljoen euro op.

Zomer

De opnames voor de tweede film hadden deze maand moeten beginnen. Die zijn uitgesteld naar volgend jaar zomer. De nieuwe film verschijnt dan in de herfst- of kerstvakantie volgend jaar.

Een show in Nederlandse theaters is verplaatst naar dezelfde tijd. Hoofdrolspeelster Free Souffriau neemt komend voorjaar wel een nieuwe Mega Mindy-cd op.