HILVERSUM - Haar man Rafaël van der Vaart heeft Sylvie van der Vaart overgehaald al haar blonde lokken af te laten knippen, aangezien ze steeds meer haren verloor als gevolg van de preventieve chemotherapie die ze krijgt.

Dit vertelde Sylvie van der Vaart maandag in de uitzending van RTL Boulevard, waar ze voor het eerst haar blonde pruik - met pony - toonde. ''Zelfs Raf heef me nog niet gezien met pony'', zei de voetbalvrouw.

''Na vier weken chemotherapie verloor ik steeds meer haar bij het borstelen en haar wassen. Rafaël vroeg me waarom ik niet meteen al mijn haren zou laten afknippen om te voorkomen dat ik iedere ochtend verdrietiger in de spiegel zou kijken'', vertelde Van der Vaart over haar rigoureuze besluit.

Gordijntje

Sylvie van der Vaart heeft haar eigen kale hoofd nog nooit aanschouwd. ''Ik ga naar een salon waar de spiegel met een gordijntje wordt bedekt als de pruik eraf gaat. Ik slaap ermee, ik sport ermee en douche ermee. Elke week ga ik naar de salon om mijn hoofdhuid te laten wassen.''

Drie maanden geleden ontdekte het 31-jarige jurylid van de Duitse tv-talentenjacht Das Superstar een knobbeltje in haar borst. Ze bleek er vroeg bij.

Na een succesvolle operatie heeft ze inmiddels vier preventieve chemobehandelingen ondergaan in haar woonplaats Madrid. ''Tot op de dag van vandaag voel ik niets. Ik sport, werk en eet elke dag'', vertelde ze.

Werken

De maand augustus is wel zwaar voor de showbizzvrouw, die momenteel middenin de opnames zit van Das Supertalent. ''Dat betekent tien uur werken per dag op de drie castingdagen. Tussendoor vlieg ik steeds terug naar Madrid voor de chemotherapie en weer terug naar Duitsland'', aldus Van der Vaart.

Sylvie Meis, zoals haar meisjesnaam luidt, trouwde op 10 juni 2005 met Rafael van der Vaart. Een jaar later, op 28 mei 2006, kregen zij zoon Damián.

Duitse krantenberichten dat ze verlangt naar een tweede kindje, bevestigde en nuanceerde ze voor de RTL-camera.

''Bild is een grote krant, natuurlijk wordt zo'n uitspraak van mij breed uitgemeten. Maar voorlopig gaat dat natuurlijk niet gebeuren.''