AMSTERDAM – Sylvie van der Vaart is nu helemaal kaal. De voetbalvrouw was het zo zat om iedere ochtend plukken haar op haar kussen te vinden, dat ze het maar helemaal heeft laten verwijderen.

Dit zegt Van der Vaart, bij wie in juni dit jaar borstkanker werd geconstateerd, maandag in een interview met RTL Boulevard.

Van der Vaart heeft niet zelf het haar afgeschoren, omdat ze zichzelf niet kaal wilde zien. “Ik heb mezelf nog nooit zonder haar gezien. Dat wil ik niet.”

Salon

Daarom bezocht de Nederlandse presentatrice een speciale salon. “Deze salon is een goeie plek voor vrouwen die dat niet willen."

"De spiegel wordt dan met een gordijntje bedekt en dan pas wordt je haar eraf gehaald. Je pruik komt er dan gelijk op.”

Haarstukje

Al eerder maakte Sylvie bekend niet kaal door het leven te willen gaan. "Ik ben geen vrouw die met een doek om haar hoofd wil rondlopen", aldus Sylvie in de Duitse krant Bild.

Ze liet daarom eerder haarstukjes van echt haar implanteren. Dat bleek echter niet afdoende te zijn, waardoor de vrouw van voetballer Rafael van de Vaart nu met een pruik door het leven gaat.

Chemo

De presentatrice, die momenteel als jurylid schittert in de Duitse talentenjacht Das Supertalent ondergaat momenteel een chemokuur.