AMSTERDAM - Zangeres Mirjam Timmer is vrijdag gewond geraakt bij een ongeluk. Timmer, die bekend werd als helft van het Friese duo Twarres, ging onderuit met haar fiets. Ze brak twee tanden, lag na het ongeval tweeënhalf uur op de operatietafel en kreeg twintig hechtingen.

Dat zei ze maandag in het radioprogramma van Ruud de Wild op Q-music.

De 27-jarige Timmer is een fervent fietser en de zangeres zou vrijdag honderd kilometer op het zadel blijven. Onderweg zag ze op het laatste moment dat ze rechtsaf moest. Ze dook naar haar remmen, maar ze reed veel te hard en viel voorover.

"Er zit een krasje op mijn helm en mijn fiets is gelukkig nog heel, alleen ik niet", zei ze.

Paniek

Toen ze na haar val weer was bijgekomen, schrok ze flink, vertelde ze. "Ik lag daar op straat en ik dacht: hè, wat doe ik hier? Ik zag allemaal bloed, was in paniek en zat flink te trillen." In het ziekenhuis werd ze meteen geopereerd aan haar mond. In de spiegel kijken durfde ze pas na twee dagen.

Op de plekken waar de twee tanden zaten die ze verloor, een voor- en een hoektand, zitten nu nog twee zwarte gaten. Door de val zijn haar overgebleven tanden een centimeter naar achteren geschoven en met een beugeltje moeten ze eerst weer naar voren worden geschoven voordat een tandarts de gaten gaat opvullen, legde Mirjam uit.

Littekentje

De zangeres herstelt snel van haar verwondingen, zei ze. "Het gaat nu wel goed. Ik denk dat ik er maar één littekentje aan overhoud."

Twarres, dat in 2000 een hit scoorde met 'Wêr bisto', bestond aanvankelijk uit Mirjam en Johan van der Veer, maar eind 2003 besloten Mirjam en Johan te stoppen als duo. In 2007 stond een hereniging op stapel, maar Johan trok zich om gezondheidsredenen terug.

Partner

Vanaf maandag zou in het programma van Ruud de Wild op zoek worden gegaan naar een nieuwe partner voor Mirjam. De zoektocht naar de nieuwe Johan gaat nu later van start, maar onduidelijk is nog wanneer.