AMSTERDAM - Jennifer Lopez heeft een enorme transformatie ondergaan sinds ze moeder is van een achttien maanden oude tweeling. De zangeres mag dan uiterlijk weinig veranderd zijn, van binnen is ze wel degelijk een ander mens geworden, zegt ze in een interview met InStyle.

Het op de aarde zetten van een ander menselijk wezen noemt de 40-jarige Lopez "het grootste dat er is".

"Ineens ben je verantwoordelijk voor een ander leven", zo zegt de zangeres/actrice in het Amerikaanse tijdschrift.

"Je hebt een ik voordat je kinderen krijgt, en een ik nadat je kinderen hebt gekregen. En het is niet dezelfde ik", zo legt ze uit.

Visie

Haar visie op alle aspecten van het leven zijn dan ook drastisch veranderd. "Door het moederschap zie je alles in een ander perspectief", aldus Lopez. "Je komt zelf niet meer op de eerste plaats. Er is iemand anders waar je meer om geeft dan om jezelf."

De zangeres zegt nu bijvoorbeeld niet meer tegen alles 'ja'. Bestond haar vroegere leven vooral uit deadlines en keihard werken, inmiddels doet Lopez het wel wat rustiger aan.

Liefde

Ook als het op de liefde aankomt is Lopez een ander mens geworden. Zo bekent ze dat haar liefdesleven in het verleden veel ups en downs heeft gekend en een hoop fouten. "Ik geloof dat je vooral veel leert door ervaringen", aldus Lopez. Verder leest de zangeres regelmatig boeken over relaties.

"Ik ben inmiddels oud om genoeg om te weten dat je aan een relatie moet werken. En dat is niet gemakkelijk."

Jennifer Lopez is veranderd