CANTON - Een rechter in de Amerikaanse staat Massachusetts heeft de opdracht gegeven om zanger Bobby Brown, de ex-man van zangeres Whitney Houston, te arresteren zodra hij in Massachusetts gesignaleerd wordt.

Dat meldde de Amerikaanse krant Boston Herald vrijdag.Brown werd eerder deze maand voor de rechter gedaagd omdat hij achterliep met het betalen van de alimentatie voor zijn kinderen.

De moeder van de kinderen, Kim Ward, hoort elke maand 5.000 dollar van Brown te ontvangen om de twee tieners te onderhouden. De R&B zanger liep 45.000 dollar (32.000 euro) achter met deze betalingen.

Omdat Brown niet op kwam dagen bij de rechtbank, besloot de rechter een arrestatiebevel uit te vaardigen.

Betalingen

Waar de 40-jarige Brown zich nu bevindt, is niet bekend. Hij woont echter in Massachusetts, aldus de krant. De rechtbank heeft een boodschap achtergelaten bij zijn advocaat.

Twee jaar geleden zat Brown al vier dagen in de gevangenis wegens achterstallige betalingen aan Kim Ward voor zijn kinderen. Ook staat Brown bekend om zijn overmatig drank- en drugsgebruik.

Vrouwen

Brown heeft in totaal vijf kinderen van vier verschillende vrouwen. Behalve de twee tieners met Kim Ward, heeft hij een 16-jaar oude dochter met Whitney Houston en een volwassen zoon, een zanger, van een andere vrouw.

Afgelopen juni zag het vijfde kind van Brown het licht. De moeder is vriendin en manager van de zanger Alicia Etheridge.