AMSTERDAM – Johnny de Mol dankt zijn carrière niet aan zijn vader. Dit zegt de 30-jarige presentator in een interview met Libelle.

“Ik prijs mezelf gelukkig dat ik deze baan heb, maar dat heb ik zelf voor elkaar gekregen. Met mijn vader of mijn achtergrond heeft dat dus niets te maken.”

De presentator van ‘Waar is de Mol?’ probeert hiermee voor eens en altijd af te rekenen met het label ‘de zoon van’. Toch zegt hij: “Mensen zullen altijd iets in die trant blijven denken.”

Presteerdrang

De Mol heeft vroeger wel extra presteerdrang gehad door zijn beroemde vader. “Ik lette er erg op dat ik nergens de kantjes vanaf liep, omdat ik niet wilde dat mijn collega’s zeiden: ‘die kleine van De Mol is te laat’.”

Ook ziet de presentator zijn vader niet als een voorbeeld. “Hij is niet te evenaren”, zo zegt hij hierover.

Film

Johnny de Mol is momenteel een filmscript aan het schrijven met acteur Thijs Römer. “Het wordt een soort Interview (film van Theo van Gogh, red.) maar met een jonge interviewer en een oudere vrouw.”

“Regelmatig zitten we bij Thijs aan de keukentafel samen te werken. Heel gezellig, dan maakt Katja (Schuurman, red.) lekkere kaasjes en worst voor ons klaar", zo zegt hij in Libelle.