AMSTERDAM - Victoria Beckham lijkt een steeds vastere plek te krijgen binnen de jury van American Idol. De vierde stoel, die leeg is na het plotselinge vertrek van Paula Abdul, werd ook donderdag weer gevuld door de voormalige Spice Girl.

Vorige week vrijdag maakte ze ook al deel uit van de jury. Abdul zwaaide enkele weken geleden af nadat zij het met de programmamakers niet eens kon worden over haar salaris.

Beckham hielp vrijdag in Denver mee om haar gat op te vullen tijdens een auditieronde daar. Aanvankelijk zou het gaan om een eenmalig optreden, maar donderdag dook ze ook op in Boston voor opnames van het programma daar, bevestigt een woordvoerder van Fox, dat het programma uitzendt.

Zenuwachtig

Vorige week vertelde Beckham nog dat ze een grote fan is van het Amerikaanse televisieprogramma en dat ze zenuwachtig was voor haar taak als jurylid. "Ik heb mijn hart in mijn keel zitten."

Ze gaf ook aan zin te hebben in wat voor kritiek dan ook die Simon Cowell, het jurylid dat bekend staat om zijn harde uitspraken, beledigingen en kritiek tegen de kandidaten, op haar zou hebben.

Humor

"Ik heb een Brits gevoel voor humor. Ik sta er behoorlijk open voor", zei ze.