AMSTERDAM - Nieuwslezeres Eva Jinek kan nog steeds niet geloven dat ze vorig jaar voorpaginanieuws werd vanwege 'boobies-gate'. "Zijn mensen dan zo hard op zoek naar iets om te lachen", vraagt de 31-jarige journaliste zich deze maand af in Cosmopolitan.

Jinek was in een klap bekend toen op internet een filmpje uitlekte waarop te zien was hoe ze aan haar décolletee frunnikte voor een uitzending van het NOS journaal. Voor draaiende camera’s worstelt met de vraag of ze nu een knoopje meer of minder van haar blouse moet opendoen en imiteert vervolgens krijsend haar moeder: ‘Ik zie je borsten!’ Een seconde later begint het journaal.

“Het is de lol die je nodig hebt om te ontspannen voordat een uitzending begint", aldus de nieuwslezeres in Cosmopolitan.
En ontspannen, dat moet Jinek zeker, want presenteren is niet altijd even makkelijk.

Huilen

Toen ze vorig jaar negen uur live ging in het programma ‘Amerika kiest’ was Jinek op van de zenuwen. “Ik heb de hele weg in de auto naar de studio gehuild van de spanning. Ik dacht: als ik dit verpruts, dan is het klaar met me. Maar het ging.”

Jinek, die in Amerika geboren werd en op haar elfde naar Nederland kwam, is binnenkort te zien in het programma ‘Nederland in New York’. Voor dat programma gaat ze op zoek naar Nederlandse invloeden in deze grote Amerikaanse stad.