AMSTERDAM - Uma Thurman had in haar jonge jaren moeite met haar uiterlijk. "Ik ben een vrouw met ongewone lichaamsproporties en voelde me, zeker toen ik jong was, niet lekker in mijn lijf", bekent de 39-jarige actrice in Marie Claire.

Thurman denkt overigens niet dat ze leed aan het 'body morphic disorder', een verstoord zelfbeeld.

"Kijk eens naar mijn handen, op mijn twaalfde waren ze ook al zo groot. En ook mijn voeten waren immens. Op school werd ik ermee gepest", aldus de actrice in het tijdschrift.

Volgens Thurman heeft die periode veel impact op haar gehad. "Het heeft al met al zo’n dertig jaar geduurd voordat ik met mijn lijf kon omgaan, maar ik heb het lelijke-eendjes-gevoel achter me gelaten."

Liefde

Niet alleen over haar lichaam heeft Thurman belangrijke lessen geleerd, ook in de liefde heeft ze inmiddels de nodige ervaring. Zo was ze getrouwd met acteurs Gary Oldman en Ethan Hawke en is ze momenteel gelukkig met de steenrijke zakenman Arpad Busson.

"Mijn leven lang leer ik over de liefde, en elke keer als ik denk dat ik iets snap merk ik dat ik er toch nog niet veel van heb begrepen."

De actrice zegt blij te zijn dat ze nu weer een lange relatie heeft, maar of er een huwelijk in de pijpleiding zit is niet duidelijk. "We hebben nog geen exacte plannen. Iedereen zou voorzichtig zijn na een aantal mislukte relaties."