AMSTERDAM - Gordon heeft een verkeerd onderbuikgevoel over zijn vermeende vertrek bij de Toppers. Gordon sluit niet uit dat achter zijn rug om wel degelijk over zijn vertrek wordt gesproken.

Dat vertelde hij woensdag voor de camera's van RTL Boulevard. De aanleiding van de ophef rondom Gordon was een bericht in het AD van woensdag.

Hierin stond dat Gordon binnen korte tijd zou afzwaaien bij de Toppers. De zanger zou niet meer door een deur kunnen met de manager van de formatie.

Bekonkelen

"Ik heb een onderbuikgevoel. Mochten ze achter mijn rug om dingen bekonkelen, dan heb ik er geen boodschap aan", vertelde de blonde krullenbol. Ook gaf Gordon aan moe te zijn van alle ophef rondom deze kwestie.

"Mocht het toch zo zijn, dan is het zo", lichtte de zanger luchtig toe. Maar als het aan hemzelf ligt, dan blijft Gordon bij de formatie.

Opgeblazen

Hoewel de manager van de Toppers Benno de Leeuw het verhaal afdeed als 'onzin', bleef hij voor de camera's van RTL Boulevard een slag om de arm houden. De Leeuw meldde dat het verhaal enorm was opgeblazen, maar 'je kunt nooit zeggen hoe het gaat'.

Waaraan de manager toevoegde dat hij ook nooit verwacht had dat Gerard Joling de Toppers zou verlaten.

Of Gordon volgend jaar een Topper of een stopper blijkt te zijn, blijft nog even gissen. Aan het eind van de zomer wordt besloten wat de Toppers volgend jaar gaan doen.

Joling

Joling verliet vorig jaar het vrolijke zangtrio. Samen met Gordon en René Froger stond hij sinds 2005 op het podium als de Toppers. Joling stapte uit de populaire groep na felle woorden van Gordon.

In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival wilde de Tros de reallifesoap 'De Toppers op weg naar Moskou' maken. SBS 6, waar Joling onder contract staat, gaf echter geen akkoord.

Gordons reacties daarop waren zo fel, dat Joling besloot zijn biezen te pakken. Zijn plek werd ingenomen door Jeroen van der Boom.