AMSTERDAM - Gordon blijft voorlopig gewoon deel uitmaken van de Toppers. De manager van het trio spreekt berichtgeving van het AD tegen.

De krant schreef maandag dat Gordon elk moment uit de groep kan worden gezet. Bovendien zou Gerard Joling zijn gepolst om zijn rentree te maken.

Toppers-manager Benno de Leeuw noemt het verhaal over een verstoorde verhouding tussen hem en Gordon 'absolute onzin'.

Onvoorstelbaar

Een woordvoerder van de Toppers is nog stelliger en zegt dat een wisseling van de wacht onvoorstelbaar is. "Ik kan me niet voorstellen dat de bezetting verandert."

Volgens het AD zou Gordon niet meer door een deur kunnen met De Leeuw. De blonde krullenbol haalde zijn privéboekingen weg bij De Leeuws entertainmentbedrijf Rocket, waarna de manager helemaal van de zanger af zou willen.

Evaluatie

De Toppers-manager laat in een verklaring weten dat het afgelopen seizoen nog geëvalueerd moet worden. "Al vijf jaar is het zo dat we eerst de concerten doen, de cd en dvd klaarmaken, vakantie vieren en dan intern evalueren over het geheel."

De heren zitten nu tussen het vakantie vieren en evalueren in. Tijdens die evaluatie komen alle zaken ter tafel, ook de bezetting en het functioneren van de drie zangers.

Contract

Toch spreekt De Leeuw Gordon ook tegen. De blonde krullenbol probeerde alle geruchten de kop in te drukken door te schermen met een contract voor drie jaar.

"Dat wij met de artiesten een driejarige overeenkomst getekend zouden hebben is onzin", laat De Leeuw weten. "Het contract is voor een jaar met daarin een optie van maximaal drie jaar."

Joling

Gerard Joling is volgens de manager helemaal niet gevraagd terug te keren. Wel zit De Leeuw volgende week om de tafel met Joling en zijn manager.

"Ik heb Gerards shows in Ahoy geproduceerd en we moeten nog wat lopende zaken afwikkelen", legt de Toppers-manager de afspraak uit.

Volgens het AD zou tijdens die bijeenkomst mogelijk gesproken worden over Jolings rentree.

Froger

Joling maakte tot vorig jaar deel uit van het vrolijke trio. Samen met Gordon en René Froger stond hij sinds 2005 op het podium als de Toppers.

Joling stapte uit de populaire groep na felle woorden van Gordon. In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival wilde de Tros de reallifesoap 'De Toppers op weg naar Moskou' maken. SBS 6, waar Joling onder contract staat, gaf echter geen akkoord.

Gordons reacties daarop waren zo fel, dat Joling besloot het trio te verlaten. Zijn plek werd ingenomen door Jeroen van der Boom.