AMSTERDAM - Elle van Rijn is zeven maanden in verwachting van haar vierde kindje, maar de actrice begint nu wel een beetje genoeg te krijgen van haar zwangerschap. “Chagrijnig, dik en onaantrekkelijk. Zo ben ik gedoemd om deze laatste maanden door te brengen”, zegt ze in Flair.

De 41-jarige actrice heeft al drie zwangerschappen meegemaakt, maar naar eigen zeggen is ze nog nooit zo dik geweest. “En het erge is, ik word nog steeds dikker”, schrijft ze in haar column.

Hoewel Van Rijn haar dikke buik maar lastig vindt, kunnen haar man en kinderen er alleen maar om lachen. Vooral haar man Kaja Wolffers kan zijn lol niet op.

Wandelende meloen

"Puur om mijn waggelende verschijning door het huis vindt hij me dolkomisch. Hij noemt me een ei op pootjes. Een wandelende meloen. Een skippybal. Eerst reageer ik nog fel in woorden. Dit heeft geen effect. Dan ga ik hem fysiek te lijf."

Verder baalt Van Rijn van het feit dat haar dikke buik ervoor zorgt dat mensen denken dat ze nu al moet bevallen. "Toen ik nog niet eens op de helft was, zei er al iemand tegen mij: 'Nou, dat kan niet lang meer duren'."

Van Rijn is in oktober uitgerekend van een meisje. Samen met Wolffers heeft ze al een dochtertje van drie. Daarnaast heeft de actrice nog een zoon (11) en dochter (9) uit een vorig huwelijk.