AMSTERDAM - Het zijn onzekere tijden voor De Toppers. Gordon kan elk moment uit de Toppers worden gezet en Gerard Joling is gepolst om zijn plaats in de populaire groep in te nemen.

Dat schrijft het AD woensdag op basis van bronnen dicht bij de Toppers. Gordon zegt zelf dat hij van niets weet en dat het verhaal 'totale onzin' is.

De blonde zanger zou Toppers-manager Benno de Leeuw grijze haren bezorgen. Gordon haalde zijn privéboekingen weg bij De Leeuws entertainmentbedrijf Rocket, waarna de manager nu helemaal van de zanger af zou willen. Ook Gordons 'uitbundige levensstijl' zou een doorn in het oog zijn van De Leeuw.

Onvrede

Gordon bevestigt dat hij zijn privéboekingen weg heeft gehaald bij Rocket. "Na vijf jaar wil je wel eens wat anders", zei de zanger woensdag in de ochtendshow van Radio 538. Het weghalen van de boekingen heeft volgens de Topper niets te maken met onvrede, zoals het AD schrijft. "Ik wilde een frisse wind door de boekingen heen."

De zanger ontkent dat de relatie met De Leeuw verslechterd is. "Ik heb geen problemen met Benno, ik heb fantastisch contact met hem."

Toch houdt hij een slag om de arm. "Het kan zijn dat er dingen achter mijn rug om gebeuren, maar dat kan ik me niet voorstellen." Rocket en Benno de Leeuw waren woensdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Druk

Gerard Joling zou gepolst zijn de Topper-schoenen van Gordon te vullen. In het AD zegt de zanger dat hij geruchten over een terugkeer rond hoort gonzen. "Ik zou zeker niet meteen nee zeggen. Ik heb het razend druk, maar de Toppers hebben mij altijd veel gebracht."

Joling is stellig over een hereniging met Gordon. "Een nieuwe samenwerking met Gordon sluit ik uit. Daarvoor is er te veel gebeurd."

Maatjes

'Geer' en 'Goor' presenteerden samen tussen 2005 en 2007 het programma 'Joling en Gordon over de vloer'. Vanaf 2005 vormden de twee samen met René Froger de Toppers. 'Geer' en 'Goor' leken dikke maatjes, maar daar kwam verandering in toen de Toppers zich opmaakten voor deelname aan het Eurovisie Songfestival.

In aanloop naar het festival zou de Tros de reallifesoap 'De Toppers op weg naar Moskou' uit gaan zenden. SBS 6, waar Joling onder contract staat, gaf echter geen akkoord. De reacties van Gordon op deze afwijzing schoten Joling in het verkeerde keelgat, waarna hij vorig jaar besloot uit de Toppers te stappen. Zijn plek werd ingenomen door Jeroen van der Boom.

Contract

Verhalen over strubbelingen binnen de Toppers doen al langer de ronde. Begin juni drukte Gordon alle geruchten over een eventueel vertrek de kop in door te schermen met een driejarig contract.

Daar verwees hij woensdag opnieuw naar. "Ik heb gewoon een contract getekend en heb een optie voor nog drie jaar. Het contract ligt hier."