AMSTERDAM - Acteur Marc Klein Essink gaat scheiden van zijn vrouw Carolien van den Berg. Ze gaan in goed overleg uit elkaar. Dit heeft een woordvoerder van het paar dinsdag gezegd.

De 49-jarige acteur laat via de zegsman weten de scheiding al geruime tijd voor te bereiden. Klein Essink en Van den Berg (56) waren sinds 1993 getrouwd.

Samen hebben ze twee kinderen, een zoon en een dochter.

Medisch Centrum West

De twee leerden elkaar twintig jaar geleden kennen op de set van de televisieserie Medisch Centrum West, waarin Klein Essink de rol van dokter Jan van de Wouden speelde.

Carolien van den Berg speelde in 1988 dertien afleveringen lang patiënt Bijlsma. Achter de schermen bloeide een relatie op tussen het tweetal.

Nieuwe relatie

Shownieuws wist dinsdag te melden dat Klein Essink de echtelijke woning in Amsterdam inmiddels heeft verruild voor een huis in Monnickendam.

Hij zou nu een relatie hebben met Ella van Drumpt, die eveneens een rol speelde in Medisch Centrum West.

Klein Essink speelt in december de hoofdrol in de toneelbewerking van het boek De Gelukkige Huisvrouw van Heleen van Royen. Klein Essink gaat de rol vertolken van psychiater Beau. Het toneelstuk gaat begin december in première.