AMSTERDAM - De populaire televisieserie 24 heeft mogelijk zijn langste tijd gehad. Fox, de televisiemaatschappij die het programma uitzendt, denkt erover de contracten niet te verlengen als de opnamen voor het nieuwste seizoen er op zitten.

"Het komt neer op een zakelijke beslissing", zegt voorzitter Kevin Reilly van Fox Entertainment tegen het online tijdschrift iF Magazine.

De serie beschrijft 24 uur uit het leven van FBI-agent Jack Bauer, gespeeld door Kiefer Sutherland, die Amerika keer op keer van catastrofale gebeurtenissen redt.

De afleveringen worden 'real time' uitgezonden, wat betekent personages dertig minuten verder zijn als de kijker dat ook is. 24 was in Nederland onder meer te zien op RTL 5.

Verlaten

Momenteel vinden de opnamen plaats voor het achtste seizoen van de serie. De producenten van 24 staan volgens Reilly nog steeds achter het programma. "Ook Kiefer is nog steeds gepassioneerd en niemand van hen lijkt de serie te willen verlaten. Het is een serie waar we heel trots op zijn."

Niet duur

Hoewel Sutherland, de grote ster van de serie, naar verluidt 550 duizend dollar (zo'n 390 duizend euro) opstrijkt per aflevering en daarmee de best betaalde televisieacteur van Amerika zou zijn, is de serie niet duur, beweert het programmahoofd.

"In onze boeken is het geen dure show." Fox wil dat de serie echter sterk eindigt, stelt Reilly. "Het wordt nog een heel zakelijke en creatieve discussie, die de komende paar maanden gaat spelen."