AMSTERDAM - Ze is stoer, ambitieus en weet precies wat ze wil. Marlies Dekkers heeft de afgelopen jaren veel bereikt en Madonna is daarbij een belangrijke inspiratiebron geweest. "Haar leven heeft mythische proporties. Zij komt heel dicht bij het godenrijk", aldus de lingerieontwerpster in Grazia.

De 43-jarige Dekkers vindt het bijzonder om te zien dat Madonna in al die jaren fier rechtop is blijven staan. "Madonna is in tegenstelling tot andere beroemde vrouwen nog nooit geknakt. Iedere keer heeft de wereld haar willen pakken en telkens kwam ze daar sterker uit.", zegt ze in het weekblad.

Van Madonna heeft de lingerieontwerpster geleerd dat tegenslag bij het leven hoort. "Dat het juist een kans is, een cadeau waardoor je weer groeit, leert en sterker wordt."

Vrouwen

Dat Dekkers kleding en lingerie voor vrouwen is gaan ontwerpen is ook te danken aan de Queen of Pop. "Madonna is in de jaren tachtig, negentig een katalysator geweest. Als zij er niet was geweest, hadden vrouwen anders gedacht. Ze heeft meegeholpen aan een vorm van anders denken over onszelf."

Volgens Dekkers is de invloed die de popster op de denkwijze van vrouwen heeft gehad bijzonder groot. "Die bevrijding die Madonna heeft veroorzaakt en de impact daarvan zijn zo groot, dat moet je niet onderschatten."