BRUSSEL- De Belgische prins Laurent is zondagnacht in een Brussels ziekenhuis opgenomen met een longontsteking.

De prins was met zijn vrouw Claire en drie kinderen op vakantie bij vrienden op Sardinië, toen hij ziek werd. Eerst werd gevreesd voor de Mexicaanse griep. Bij de haastige terugvlucht in een toestel van een reisverzekeraar moest het gezin daarom mondkapjes dragen.

Nu blijkt dat het een zware longontsteking betreft, meldde een woordvoerder van het Belgisch koningshuis dinsdag.

Dochter

De prins had de longontsteking opgelopen door zijn dochter Louise (3), die inmiddels zelf genezen is. De toestand van de Belgische prins is ''niet onrustwekkend en hij zal wellicht over enkele dagen genezen zijn'', zei de woordvoerder.

Laurents tante, oud-vorstin Fabiola, werd enkele maanden geleden ook al in het ziekenhuis opgenomen met een longontsteking.

Incidenten

Prins Laurent (45) is de jongste zoon van koning Albert en koningin Paola. Hij is bekend door een reeks incidenten die ophef veroorzaakten. Zo heeft de marine zijn huis opgeknapt met geld dat buiten de boekhouding was gehouden.

De relatie tussen de prins en zijn ouders is sindsdien niet optimaal. Hij weigerde deze zomer met zijn gezin naar het buitenverblijf van zijn ouders in Zuid-Frankrijk te reizen.