LOS ANGELES - Een Amerikaanse rechter wijst een speciale afgevaardigde aan om het belang van de kinderen van popicoon Michael Jackson te verdedigen tijdens het juridische getouwtrek over diens nalatenschap.

Dat besloot de magistraat maandag (lokale tijd) tijdens een zitting over de verkoop van Jackson-memorabilia en het tentoonstellen van de spullen van het popicoon.

''Ik denk niet dat ik nog iets kan goedkeuren zonder dat de kinderen vertegenwoordigd zijn'', besloot de rechter tot afschuw van de aanwezige partijen.

De bedrijven hopen hun artikelen snel te gelde te maken, voordat de wereldwijde Jackson-manie wegebt. Ze vrezen dat het aanwijzen van een speciale belangenbehartiger van de kroost van de popkoning tot vertragingen zal leiden.

Rechter

Om te voorkomen dat er onrechtmatig geld wordt verdiend met de beeltenis van de popkoning, moeten potentiële producenten van Jackon-artikelen eerst aankloppen bij de rechter.

Zakenpartners en familieleden lopen bij de rechtbank dan ook de deur plat om zo snel mogelijk goedkeuring te krijgen voor hun projecten. De afgelopen week werd onder meer het groene licht gegeven voor Michael Jackson lunchboxen, kalenders, gedenkmunten en een film.