AMSTERDAM - Connor Cruise timmert al aardig aan de weg als acteur. De zoon van Tom Cruise en Nicole Kidman zal volgend jaar te zien zijn in de remake van de film 'Red Dawn'. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

De actiefilm Red Dawn werd in 1984 voor het eerst uitgebracht met onder anderen Patrick Swayze en Charlie Sheen.

De film gaat over een groep tieners, ook wel de Wolverines genoemd, die in opstand komen als hun stad wordt bezet door Chinese en Russische soldaten.

Training

De 14-jarige Cruise zal in de huid kruipen van Daryl, het zoontje van de burgemeester. De jonge cast wordt de aankomende weken klaargestoomd voor de actiefilm, tijdens een militaire training op een nog onbekende locatie.

Dit is niet het acteurdebuut van de jonge Cruise. Connor, die het acteren waarschijnlijk met de paplepel heeft meegekregen van zijn ouders, acteerde voor het eerst in 'Seven Pounds'. In deze film speelde Connor het jonge personage van Will Smith.

Connor is in 1995 geadopteerd door Nicole Kidman en Tom Cruise. De jonge Cruise heeft een oudere zus Isabella Jane Cruise en de jongere halfzusjes Suri Cruise en Sunday Rose.