AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart zit nog middenin de chemokuren maar weet al precies wat ze na de behandeling wil: een tweede kind.

De 31-jarige voetbalvrouw, bij wie in mei borstkanker werd gevonden, zegt tegen het Duitse boulevardblad Bild dat ze graag een broertje of zusje wil voor de 3-jarige Damián.

"Ik ga er voor honderd procent vanuit dat ik weer helemaal gezond word", zegt Van der Vaart in het Duitse blad.

De voetbalvrouw heeft al een succesvolle operatie achter de rug en ondergaat nu een preventieve chemokuur.

"Als ik weer gezond ben, is het mijn grootste wens nog een kind te krijgen. Moeder worden is het allermooiste ter wereld en ik zou dat graag nog eens meemaken."

Eeuwige trouw

Hoe ze de afloop van haar laatste chemokuur gaat vieren, heeft de 31-jarige blondine ook al helemaal uitgestippeld.

Ze wil manlief Rafael voor de tweede keer eeuwige trouw beloven. "Weer ja zeggen zie ik als de perfecte manier om dit alles achter me te laten."

Jurytafel

Vrijdag verscheen Sylvie voor het eerst weer op de buis. Voor de Duitse talentenjacht Das Supertalent neemt ze tussen de chemokuren door plaats achter de jurytafel.

De blondine zei zaterdag tegen Bild dat ze al vijf weken bezig is met de kuur. Ze voelt zich goed en heeft nauwelijks last van de behandeling. Wel vallen haar haren uit. Om dat probleem te tackelen liet ze zich een haarstukje aanmeten.