AMSTERDAM - Het vierde seizoen van 'Boer zoekt Vrouw' staat weer voor de deur en presentatrice Yvon Jaspers beseft dat de verwachtingen hoog zijn. "Ik moet toegeven, het wordt moeilijker", zegt Jaspers deze week in haar column in Margriet.

De eerste drie seizoenen van het razend populaire KRO-programma overtroffen alle verwachtingen. Het datingprogramma kreeg in de media bijzonder veel aandacht en met elk seizoen stegen de kijkcijfers. Soms keken er wel meer dan vier miljoen mensen naar 'Boer zoekt Vrouw.

"Natuurlijk ben ik trots. Heel trots op de mooie mensen en de mooie verhalen die we hebben mogen vertellen", aldus Jaspers in Margriet. Maar de presentatrice hoopt dat het succes zich kan herhalen.

Onmogelijk

"Ik zou bang kunnen worden. Het is best griezelig omdat het vrij onmogelijk is een nog groter succes te worden. Daarom: terug naar de basis. We maken geen programma voor de cijfers. We maken een programma over de liefde. Over eerlijke mensen die het lef hebben anderen mee te laten kijken in een heel kwetsbare zoektocht."

Jaspers heeft dan ook een goed motto voor zichzelf bedacht: "Ik moet niet verder kijken dan dat weiland. Dan komt het vast wel goed."

Seizoen

In mei werden tien nieuwe vrijgezelle boeren voorgesteld aan het Nederlandse publiek. Vanaf half september gaat het nieuwe seizoen van 'Boer zoekt Vrouw' van start.