AMSTERDAM - 30 Rock-acteur Tracy Morgan gaat scheiden. De komiek heeft vrijdag in New York de scheiding aangevraagd van zijn vrouw Sabrina, meldt de krant de New York Daily News.

Waarom de acteur van zijn vrouw af wil, is onduidelijk. Morgan en zijn vrouw stapten 23 jaar geleden in het huwelijksbootje. Het tweetal heeft drie zoons.

De echtelieden zouden al ongeveer acht jaar gescheiden van elkaar leven. "Eigenlijk waren ze al gescheiden, behalve op papier", zegt een vriend.

Vriendin

Met de voorwaarden van huwelijkse trouw nam de acteur het dan ook niet meer zo nauw. "Hij heeft tegenwoordig iedere vijf maanden een nieuwe vriendin. In de afgelopen drie jaar, heb ik er drie ontmoet", vertelt de vriend.

Zijn vrouw kondigde in 2008 overigens al eens aan de scheiding aan te willen vragen vanwege het drankprobleem van de grapjas.

Rechter

Morgan moest zich al verschillende keren voor de rechter verantwoorden wegens rijden onder invloed. Of Sabrina destijds daadwerkelijk een scheiding heeft aangevraagd, is onduidelijk.

De 40-jarige Morgan speelt de rol van Tracy Jordan in de comedyserie 30 Rock, in Nederland te zien op Comedy Central. Ook dook Morgan van 1996 tot 2003 geregeld op in de comedyshow Saturday Night Live.