AMSTERDAM – Robbie Williams wil groots terugkomen in de muziekwereld en zal dit doen door mentor te worden bij het talentenprogramma X Factor in Engeland.

De ex-Take That zanger zal de finalisten van de show begeleiden en zijn ervaring proberen over te brengen, aldus NOW Magazine.

Ook zal de zanger tijdens de show een aantal nummers van zijn lang verwachte album ‘Reality Killed The Video Star’ ten gehore brengen.

Kijkcijfers

De producers van de show vinden Williams een grote vangst. “We hebben al grote artiesten gehad, zoals Beyonce en Britney Spears. Maar Robbie zal de kijkcijfers doen stijgen dit jaar.”

Ook Robbie is blij met de deal en niet alleen om de publiciteit. Hij schijnt een grote fan te zijn van het programma. “Ik bel en stem altijd”, aldus de zanger.

“Het wordt het belangrijkste in je leven op dat moment. Ik heb in totaal voor drie of vier mensen in de laatste show gestemd.”

Carrière

Van 1990 tot 1995 maakte Williams deel uit van de boyband Take That. Na het verlaten van de band kwam hij in 1996 als soloartiest terug. Zijn internationale comeback kwam in 1997 met het nummer Angels.

In februari 2007 maakte de zanger bekend dat hij verslaafd was aan medicijnen en liet zich opnemen in een afkickkliniek. Een maand later werd hij uit de kliniek ontslagen. In oktober 2008 werd zijn comeback aangekondigd.