AMSTERDAM - Cameron Douglas dealde van het oosten naar het westen van de Verenigde Staten drugs. Tot die conclusie komt de Amerikaanse justitie, zo blijkt uit officiële documenten die donderdag openbaar zijn gemaakt.

De 30-jarige zoon van acteur Michael Douglas werd vorige week in de kraag gevat.

Justitie vermoedt dat Cameron tienduizenden dollars heeft opgestreken met de lucratieve handel.

Al zo'n drie jaar zou de zoon van de Oscarwinnaar dwars door de VS crystal meth verhandelen. Pakjes met 'taartjes' en 'badzout' werden verstuurd van New York naar Santa Barbara, Californië, en omgekeerd.

Afgeluisterd

Drie anonieme drugshandelaars en -gebruikers hebben zich bij justitie gemeld. Alle drie hebben schuld bekend en werken mee aan het onderzoek tegen Cameron. De drie vertellen soortgelijke verhalen over Camerons handel en wandel.

De acteurszoon zou in juni en juli afgeluisterd zijn door de politie. In een van de afgetapte gesprekken zou Cameron hebben toegegeven dat hij een geschiedenis met het dealen van crystal meth heeft. Ook gaf hij aan dat hij niet van plan was te stoppen met zijn handeltje.

Undercover

Cameron Douglas werd vorige week dinsdag op heterdaad betrapt. In een luxueus hotel in New York werd hij in de kraag gevat door de politie, die de 30-jarige dealer al langer in de smiezen hield.

Een agent van het federale onderzoeksbureau Drug Enforcement Administration zou zich undercover voorgedaan hebben als klant. Of Cameron nog vastzit, wil de politie niet loslaten.