AMSTERDAM - Hollywoodregisseur Doug Liman ging woensdag meteen tot actie over toen een vrachtschip over een speedboot voer. De man, bekend van films als 'The Bourne identity' en 'Jumper', schoot de slachtoffers te hulp.

Liman genoot samen met Hollywoodproducer Avram Ludwig van een vaartochtje over de Hudson. Het ongeluk, dat rond 13.00 uur 's middags plaatsvond, gebeurde recht voor hun ogen.

De twee heren gingen direct tot actie over en hesen drie mensen uit het water en aan boord van hun zeilboot. De eigenaar van de speedboot wilde echter bij zijn boot blijven.

De man hield krampachtig vast aan een brokstuk en moest uiteindelijk door de toegesnelde politie en brandweer uit het water worden gehaald. De vier slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis, waar bleek dat ze slechts lichte verwondingen hadden.

De politie vermoedt dat het vrachtschip, dat na de aanvaring doorvoer, het kleinere bootje niet heeft gezien.

Karma

Liman en Ludwig noemen het 'een wonder' dat alle vier de klap hebben overleefd. "Ik denk dat de Hudson een goed karma heeft", zei Ludwig, verwijzend naar de noodlanding die in januari plaatsvond op de rivier.

Nadat beide motoren waren uitgevallen, wist piloot Chesley 'Sully' Sullenberg met zijn Airbus te landen in de Hudson. Alle 155 inzittenden overleefden de noodlanding.

De Hollywoodregisseur stelde dat geen enkele actiefilm in de buurt komt van de adrenalinestoot die hij woensdag kreeg tijdens de reddingsactie.