LONDEN - Acteur Tony Curtis is inmiddels 84, maar hij denkt er nog graag aan terug: zijn affaire met Marilyn Monroe. In zijn binnenkort te verschijnen memoires beweert Curtis dat de legendarische actrice zwanger van hem was. Die zwangerschap eindigde in een miskraam.

Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph vrijdag.

De knipperlichtrelatie zou zijn begonnen in 1950, maar al snel daarna zijn verwaterd. Hun verhouding bloeide weer op tijdens de opnames voor Some Like It Hot, waar Curtis en Monroe samen in speelden.

Beiden waren toen overigens getrouwd; hij met actrice Janet Leigh en zij met schrijver Arthur Miller.

Stomverbaasd

In zijn boek schrijft Curtis dat Monroe hem vertelde dat ze zwanger was toen het stel hun relatie wilde opbiechten aan Miller. ''Ik was stomverbaasd.'' Miller zou daarna van Monroe's arts te horen hebben gekregen dat het kind helemaal niet van Curtis was, schrijft de Britse krant.

De schrijver zou Curtis hebben gezegd: ''Maak die film af en verdwijn uit ons leven.'' Het stel beëindigde de relatie. Daarna hoorde Curtis nog van de miskraam.

Miskraam

De autobiografie, The Making of Some Like It Hot, verschijnt dit najaar. ''Als we in bed lagen wist ik nooit - vooraf, tijdens en erna - waar haar gedachten waren. Ze was actrice, ze kon een rol spelen. Ze kon een man geven wat ze dacht dat hij nodig had. Meer hoefde ik ook niet.''

'Marilyn Monroe kreeg miskraam'