AMSTERDAM - EO-presentator Arie Boomsma is 'in bezinning' over de ontstane situatie tussen hem en zijn werkgever, nu de christelijke omroep de stekker uit zijn nieuwste programma 'Loopt een man over het water...' heeft getrokken.

Dat zei de presentator donderdagavond in het tv-programma RTL Boulevard.

''Het is een grote, moeilijke situatie'', aldus Boomsma, die geen direct antwoord wilde geven op de vraag of hij bij de EO blijft werken. De presentator noemde het schrappen van zijn programma ''zacht uitgedrukt teleurstellend''.

''We staan weer tegenover elkaar'', aldus Boomsma. In het tv-programma Shownieuws zei hij verder: ''De situatie is heel serieus. Ik wil nu niet te veel invullen en speculeren, maar er wordt veel nagedacht.''

Programma

De eerste aflevering van 'Loopt een man over het water...' zou worden getoond in het kader van TV Lab, een project op Nederland 3 waarin nieuwe tv-formules worden uitgetest.

Als het programma aan zou slaan, hoopte Boomsma een hele serie te mogen maken van het cabaretprogramma. In de eerste aflevering zou cabaretier Guido Weijers een show maken over Jezus.

Na ''commotie in de media en de achterban'' besloot de Evangelische Omroep vorige week het programma niet uit te zenden.