AMSTERDAM - De babykamer was er al klaar voor: het zoontje van Tim Akkerman is thuis. Dat heeft de voormalige zanger van Di-rect donderdag laten weten.

"Ik zal het de komende dagen wat rustiger aan doen en we gaan even met zijn vieren genieten."

Denne Tony Wil kwam anderhalve week geleden in een ziekenhuis in Den Haag ter wereld. Het jongetje bleek een infectie te hebben en had een longontsteking doordat bij zijn geboorte niet alle vruchtwater zijn longen had verlaten.

Het was voor Akkerman en zijn vrouw Stephanie niet makkelijk de afgelopen anderhalve week.

"Als je zo'n klein wezentje ziet liggen en je staat al klaar om naar huis te gaan, dan is het wel even slikken als je wordt aangeraden hem toch nog maar even in het ziekenhuis te laten. Maar we zijn gelukkig ontzettend goed geholpen door de verpleging."

Bacterie

Het zoontje van de trotse vader droeg de bacterie die de infectie veroorzaakte vermoedelijk al met zich mee toen hij geboren werd. Waar de infectie van Denne vandaan kwam, is moeilijk te achterhalen, vertelt Akkerman.

"Je past op met dingen als rauw vlees eten, maar het kan alleen al komen doordat je bij de bushalte iemand bent tegengekomen met een griepje."

De longontsteking ontstond waarschijnlijk doordat het kereltje als gevolg van de infectie wat verzwakt was. "Een gezond kind ademt het vocht wel weer uit, maar door die infectie was hij niet sterk genoeg."

Antibioticakuur

Een tien dagen durende antibioticakuur heeft de infectie bestreden. De longontsteking moest zijn eigen lichaampje door aan te sterken de baas worden. Denne, die vorige week maandag werd geboren, had mogelijk afgelopen maandag alweer naar huis gemogen als hij heel sterk bleek te zijn.

Dat was echter niet het geval. Hij bleef nog even wat langer in het ziekenhuis, maar donderdag mocht hij dan toch uiteindelijk mee met zijn vader, moeder en zusje, de 2 jaar oude Lila.

Lila

De oude kamer van Lila is de nieuwe kamer van Denne. "Daar hoefde weinig aan te gebeuren. De muren hadden bijvoorbeeld al een heel neutrale kleur. Hij ligt er nu lekker te slapen. Maar Lila heeft een nieuwe kamer gekregen. Daar moest wel een en ander aan worden aangepakt."

Hoewel hij nog wel een televisieoptreden voor de boeg heeft, gaan ze de komende dagen even genieten van het met zijn vieren samen zijn.

"In de loop van volgende week zal het wel drukker worden met familie die langskomt en zullen we wel drie rollen beschuit met muisjes naar binnen werken."