AMSTERDAM - De Franse actrice Catherine Deneuve is woensdag uitgejouwd tijdens een optreden op een festival in Italië. Bezoekers eisten zelfs hun geld terug. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De 65-jarige actrice en de Italiaanse acteur Michele Placido hielden in het Frans en Italiaans een voordracht uit het boek 'Je me souviens' (oftewel 'Ik herinner mij') op een cultureel festival in het Toscaanse Marina di Pietrasanta.

De tekst van Deneuve werd niet ondertiteld, wat de circa tweehonderd bezoekers klaarblijkelijk niet apprecieerden. Ze floten haar uit en riepen: "Dieven! We willen ons geld terug!"

De politie kwam eraan te pas om het publiek tot kalmte te manen. De organisatoren besloten uiteindelijk gratis kaartjes voor een ander optreden op het festival ter compensatie aan te bieden.

Commentaar

Deneuve weigerde na afloop commentaar te geven. Placido, die naast acteur ook regisseur is, reageerde kalmpjes. "Dit soort dingen gebeuren", zei hij voor de Italiaanse televisie.

Hij denkt dat het mogelijk niet zo handig was dat Deneuve haar deel in het Frans voorlas, zonder dat haar tekst werd ondertiteld.

De Franse actrice is onder meer bekend van haar rol in 'Indochine' uit 1992, waarvoor ze werd genomineerd voor een Oscar. Ze speelde ook in 'Dancer in the Dark' van Lars von Trier en 'Les temps qui changent', met onder anderen Gérard Depardieu.