AMSTERDAM - Barbra Streisand zet meer dan vierhonderd persoonlijke spullen te koop. De opbrengst hiervan zal de 67-jarige entertainer doneren aan het goede doel.

"Laat iemand anders maar van mijn spullen genieten. Wat voor goeds kunnen ze doen als ze alleen maar in de opslag staan", zei Streisand, die door de jaren heen flink wat verzameld heeft.

De opbrengst van de veiling in oktober gaat naar het Streisand-fonds. Deze stichting steunt vrouwen en kinderen en zet zich in voor het milieu en politieke kwesties.

De stichting financiert bijvoorbeeld een onderzoek naar hartkwalen bij vrouwen. "Vrouwen worden al eeuwen behandeld op basis van medisch onderzoek dat gedaan is op mannen", vertelde de zangeres, die het tijd vindt voor onderzoek dat speciaal gericht is op vrouwen.

Nieuwe films

De Amerikaanse zangeres, actrice en filmregisseuse is niet alleen maar haar kledingkasten aan het leegruimen in haar huizen in Beverly Hills, Malibu en New York. Streisand is ook de studio ingedoken om aan een album te werken dat in september wordt uitgebracht.

Verder houdt Streisand zich bezig met een aantal nog onbekende nieuwe films en ze maakt een boek over haar nieuwe huis. "Ik heb genoeg van mijn verzamelwoede. Ik doe afstand van al die spullen zodat ik me kan concentreren op de toekomst."