LOS ANGELES - Concertorganisator AEG Live en filmmaatschappij Columbia Pictures werken aan een film gebaseerd op de laatste repetities van Michael Jackson voor zijn nieuwe tournee.

Een rechter buigt zich 10 augustus over de vraag of de overeenkomst tussen de twee partijen mag doorgaan.

Dat meldde de Britse zender BBC donderdag op basis van documenten van de rechtbank in de Amerikaanse stad Los Angeles.

Er ligt bijna 100 uur opnamemateriaal van de repetitieperiode voor de concertreeks This Is It in de O2 in Londen, die nooit doorgang kon vinden vanwege de dood van de popster op 25 juni.

Onderhandelingen

De twee executeurs-testamentair van Jackson hebben de onderhandelingen over de film gevoerd. Uit de documenten blijkt dat Columbia, onderdeel van Sony, ruim 41 miljoen euro heeft betaald voor de rechten op het materiaal.

Ook blijkt dat 90 procent van de opbrengst van de film naar Jacksons nalatenschap gaat. De rest is voor AEG en Columbia.

Kerstrelease

Hoewel er nog geen verschijningsdatum bekend is, staat in het contract dat de filmmaatschappij de productie vóór 2 oktober aan de vertegenwoordigers moet tonen. De producenten lijken dus te mikken op een kerstrelease.

Eerder gaf AEG al een korte clip uit van een repetitie waarin te zien was hoe de King of Pop kort voor zijn dood energiek op het podium stond.

Lees al het nieuws over Michael Jackson op onze special