AMSTERDAM - Een rechter in Los Angeles heeft de uitspraak in de zaak tegen zanger Chris Brown uitgesteld. De rechter wil van het bevoegd gezag van de Amerikaanse staat Virginia vernemen of de 'No air'-zanger daar een werkstraf kan uitvoeren.

Brown staat terecht voor de mishandeling van zijn ex-vriendin Rihanna.

De 20-jarige Brown zou tijdens een ruzie begin februari in Los Angeles de 21-jarige 'Umbrella'-zangeres onder meer hebben geslagen, zo bleek eerder uit een arrestatiebevel. Ook kneep hij haar keel dicht en beet hij haar.

Daarnaast zou hij hebben geprobeerd haar uit de auto te duwen waar ze in zaten. Van het in elkaar geslagen gezicht van Rihanna verschenen na de aanval van Brown foto's op de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Mishandeling

Eind juni bekende Brown schuld aan de mishandeling van Rihanna, die woensdag niet aanwezig was bij de zitting. Ook ging hij akkoord met een schikkingsvoorstel.

Als hij schuldig was bevonden, had Brown, die woensdag wel in de rechtszaal verscheen, voor maximaal bijna vijf jaar achter de tralies kunnen verdwijnen.

Volgens het voorstel hoeft de 20-jarige zanger echter niet de gevangenis in. Wel moet hij zes maanden een werkstraf uitvoeren, zoals graffiti en rotzooi langs de weg opruimen. Ook krijgt hij een proeftijd van vijf jaar.

Straf

De 'Run it!'-zanger wil graag zijn straf in Virginia uitzitten. Brown komt oorspronkelijk uit deze staat. Woensdag lokale tijd zou de rechter in Los Angeles de straf officieel uitspreken, maar de rechter heeft de uitspraak uitgesteld tot 27 augustus.

De rechter gaf aan dat de autoriteiten in Virginia nog moesten aangeven of zij plek hadden voor Brown.