AMSTERDAM - Niks relatiecrisis. Brad Pitt is nog altijd dolgelukkig met zijn grote liefde Angelina Jolie. In haar heeft hij zijn soulmate gevonden, zegt de acteur in een interview met het tijdschrift Parade.

Een huwelijk sluit Pitt voor in de toekomst niet uit, maar op dit moment heeft het koppel er geen oren naar omdat het homohuwelijk nog niet overal in de Verenigde Staten legaal is.

"Misschien dat we trouwen als het legaal is voor iedereen. Ik vind dat iedereen dezelfde rechten zou moeten hebben. Ze zeggen dat het homohuwelijk families ruïneert en kinderen schaadt. Ik ben zo bevoorrecht geweest om een bevriend homokoppel ouders te zien worden en hun kinderen te zien opgroeien in een liefdevolle omgeving", aldus Pitt in het tijdschrift.

Zelf een ouder zijn is geweldig, vindt de acteur. "Kinderen zijn een dominante waarde in mijn leven."
Dat kan ook bijna niet anders, want Pitt heeft er inmiddels zes.

Irritaties

"Onze familie zit vol leven. We lachen, er zijn irritaties en ergenissen, maar aan het eind van de dag is er altijd plezier. Als het leven goed is, is het rommelig."

Sinds de moeder van Angelina Jolie een aantal jaar geleden overleed aan kanker, is Pitt zich ook bewust van de kwetsbaarheid van het leven. Sinds zij stierf maakt de acteur zich ook meer zorgen om zijn eigen familie. "Mijn grootste angst is dat Angelina of de kinderen iets overkomt. De angst om hen te verliezen houdt me ‘s nachts wakker."

Tijd

Wat Pitt in de toekomst allemaal nog wil doen heeft hij duidelijk voor ogen. "Sinds ik ouder ben, ben ik me meer bewust van het feit dat de tijd vliegt. Ik wil de tijd die ik hier nog heb niet verspillen. Ik wil het spenderen met de mensen van wie ik hou, en ik wil dingen doen die écht iets betekenen."