AMSTERDAM - Gerda Smit, de moeder van Jan, kan volgens zoonlief weer lachen. "En dat vind ik het belangrijkst", concludeerde Jan woensdagavond voor de camera's van SBS Shownieuws.

Jan deed voor het eerst zijn mond open over het interview van zijn moeder en zijn nieuwe liefde.

Drie weken geleden gaf Gerda Smit een interview waarin ze Jans ex Yolanthe Cabau van Kasbergen beschuldigde van roverij.

Volgens moederlief is de brunette er met alle dure spullen uit de gezamenlijke woning van Jan en Yolanthe vandoor gegaan.

"Ze kwam hier met alleen een onderbroek en vertrok met twee verhuiswagens vol spullen. Alles wat duur is, heeft ze meegenomen", zei Gerda.

Jan

Jan hield tot woensdag zijn kaken op elkaar over het interview. "Natuurlijk heb ik het met mijn moeder besproken", zei de Volendammer.

"Ze wilde haar verhaal kwijt en zei 'het maakte me niet uit wat de rest ervan vindt, ik wil het kwijt'. Nu ze het kwijt is, kan ze weer lachen. Dat vind ik het belangrijkst."

Verliefd

De populaire Volendammer, die samen met de Surinamer Damaru zijn tiende nummer één hit scoort, geeft ook toe verliefd te zijn. Met een grote glimlach op zijn gezicht geeft hij toe vlinders in zijn buik te hebben.

Jan en zijn nieuwe liefde Liza gingen met haar 1-jarige dochtertje op vakantie in Frankrijk. Daar legde Edwin Smulders het gezinnetje vast op de gevoelige plaat. Die actie van de fotograaf stelde Jan, die goed bevriend was met Smulders, teleur.

Levensles

"Het is een goede levensles over vriendschap geweest", zegt de zanger, die vooral kwaad was omdat de foto's van Liza's dochtertje geplaatst werden. De paparazzo is voorlopig niet meer welkom bij de familie Smit.