AMSTERDAM - Topmodel Heidi Klum geeft vrouwen tips om de zwangerschapskilo's kwijt te raken. Volgens het 36-jarige model, die twee maanden na haar zwangerschap alweer in lingerie over de catwalk flaneerde, was het doodeenvoudig.

"Ik volgde geen speciaal dieet en ik trainde niet op speciale sportapparaten", verklapte Klum. "Het was voor mij gewoon een kwestie van gezonde voeding, sporten, met de kinderen spelen en naar het park gaan."

Volgens het model gaan de zwangerschapkilo's er sneller vanaf als je meteen na de bevalling weer in vorm probeert te komen.

"Ik dacht als ik het nu uitstel dan kom ik nooit meer op mijn oude gewicht." Klum was dan ook opgelucht toen ze een paar maanden na haar zwangerschap weer in haar gewone kleding paste.

Mode

Klum, die de het tv-programma 'Project Catwalk' presenteert, verwacht in de herfst een meisje. De blondine heeft er de grootste moeite mee om goed voor de dag te komen met haar opbollende buik. "Vraag me nu niet wat in de mode is. Ik ben namelijk al blij als ik überhaupt wat pas", vertelde Klum lachend.

Het model is tijdens haar zwangerschap niet verslaafd geraakt aan augurken, maar aan sieraden. "Sieraden passen tenminste altijd. Grote oorringen, kettingen en armbanden, scoor ik vooral op rommelmarkten."

Heidi Klum heeft samen met haar man Seal twee zoons. Klum heeft ook een dochter uit een vorige relatie.