AMSTERDAM - Xander de Buisonjé heeft in de Verenigde Staten een behandeling ondergaan aan zijn stembanden. De behandeling vond dinsdag plaats in Boston. De ex-Volumia-zanger mag nu drie weken niet praten, zo heeft zijn woordvoerder woensdag bekendgemaakt.

Tijdens de behandeling zijn de stembanden van de 36-jarige zanger opgerekt.

"Die behandeling was bedoeld om zijn stem nog beter te maken. De bedoeling is dat hij erdoor beter in staat wordt de hoge partijen beter te kunnen zingen. Bovendien kon hij na alle optredens die hij heeft gegeven wel een opknapbeurt aan zijn stembanden gebruiken", verklaart zijn woordvoerder.

Amerika

De behandeling is uitgevoerd door dokter Steven Zeitels, een specialist op dit gebied. "In Nederland zijn we nog niet zover met deze techniek. Daarom heeft hij het in Amerika laten doen", zegt de woordvoerder.

De behandeling, die slechts kort duurde, vond plaats tussen een vakantie van Xander met zijn vriendin Sophie in Amerika. Deze week vliegen ze weer terug.

De Nederlandse zanger mag na de behandeling drie weken niet praten. "Het is dus maar goed dat hun vakantie er bijna op zit", denkt de woordvoerder.

Na de drie weken mag hij een week lang zijn stem langzaamaan weer gaan gebruiken. Daarna mag hij er weer alles mee doen wat hij wil.