AMSTERDAM - Jessica Simpson is net als vele vrouwen onzeker over haar uiterlijk. In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Glamour geeft de zangeres voor het eerst toe dat haar gewicht erg schommelt en dat ze al haar hele leven worstelt met haar gewicht.

"Toen ik jong was voelde ik veel druk als ik door tijdschriften bladerde", bekent de 29-jarige zangeres. Als kind schreef ik al dingen in mijn dagboek als: 'Ik lig hier en het enige waar ik denk is het feit dat mijn buik over mijn ondergoed hangt'."

Simpson wilde net als de vrouwen in de tijdschriften perfect zijn, maar ze beseft dat dat een waanidee was. "Alle vrouwen worstelen met onzekerheid. We hebben allemaal wel iets dat we niet mooi vinden aan onszelf", aldus de zangeres.

Schoonheid

De popster krijgt binnenkort een eigen realityserie, 'The Price of Beauty'. Daarin reist ze de wereld over om te onderzoeken wat mensen onder schoonheid verstaan en waarom.

Begin dit jaar kreeg Simpson nog een hoop kritiek toen tijdens een concert in Florida bleek dat ze kilo's was aangekomen. Haar zus Ashley en verschillende andere Hollywoodsterren namen het daarna voor de ster op.

Lingerie

Deze week werd ook bekend dat Simpson lingerie gaat ontwerpen voor het merk Vandale Industries. De spannende setjes zijn niet alleen bedoeld voor slanke vrouwen, maar met name ook voor de vollere vrouw.

Jessica Simpson in Glamour