AMSTERDAM - Sienna Miller is alweer bijna een jaar vrijgezel, maar de actrice heeft er allerminst moeite mee om even zonder man te zitten. "Het afgelopen jaar ben ik een soort van single geweest en dat is me goed bevallen", zegt de 27-jarige Britse in een gesprek met tijdschrift GQ.

"Ik ben nu helemaal op mezelf. Ik denk dat ik daardoor een stuk volwassener geworden ben."

Miller is de laatste jaren bijna vaker in het nieuws vanwege haar turbulente liefdesleven dan vanwege haar acteercarrière. Zo had ze jaren geleden een veelbesproken relatie met acteur Jude Law, een romance die uiteindelijk stukliep omdat hij een affaire beleefde met de oppas.

Later kreeg ze iets met acteur Rhys Ifans en kort later viel Miller als een blok voor de getrouwde miljonair Balthazar Getty, die zijn vrouw voor haar verliet.

Liefdesleven

Miller heeft het altijd afschuwelijk gevonden dat de pers zoveel aandacht aan haar liefdesleven besteedde, maar in GQ laat de filmster eindelijk iets los over haar periode met Getty.

"Het leek misschien alsof ik niet erg aardig was. Maar als je een camera op iemands leven zet en het zes jaar lang dagelijks volgt, van je 21e tot je 27e, zijn er altijd dingen die niet goed vallen. Dit zijn de opstandige jaren, de jaren dat je jezelf ontdekt."

Perfect

Volgens Miller is niemand perfect, dus ook zij niet. "Ik kan mijn leven niet leiden als ik voordurend mensen tevreden moet stellen", verklaart ze. "De situatie met Getty was niet ideaal, maar het gebeurde en als ik het over kon doen zou ik me verantwoordelijker opstellen."

Ze vervolgt: "Ik heb altijd precies gedaan wat mijn instinct me zei. Ik heb een stel goede hersens, maar die heb ik nooit echt gebruikt als het aankwam op het maken van beslissingen in de liefde."

Verontschuldigen

Volgens de actrice heeft ze inmiddels haar excuses aangeboden aan verschillende betrokkenen. "Maar ik kan me niet verontschuldigen tegenover mensen die ik niet ken en voor dingen die zij niet begrijpen."

Miller bevestigt dat ze Getty nog wel eens ziet, maar dan als vriend.

Gevoelens

Wat de liefde haar in de toekomst brengt ziet de filmster wel. "Als ik weer voor een acteur val, zal ik mijn gevoelens die ik voor hem heb in iedergeval niet gaan ontkennen."

De actrice is momenteel druk met de promotie van haar nieuwe film 'GI Joe: The Rise Of Cobra'.

Sienna Miller op promotietour